Sportmassage

Bent u als professioneel of amateur sporter op zoek naar een massage, dan kan u hiervoor bij mij terecht.

Sporten en werken in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam.

Daarom is een sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol !!!

Voor sporters is een sportmassage natuurlijk zeer belangrijk, o.a. om blessures te voorkomen en sneller te herstellen na een geleverde inspanning. Vastzittende spieren of weefsels worden losgemaakt, waardoor de doorbloeding weer op gang komt en de getroffen spieren sneller kunnen herstellen. Een ander groot voordeel is dat de afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen zoals pijn of kramp veroorzaken, uit de spieren worden gemasseerd.

Een herstelmassage na een sportieve prestatie heeft als effect dat de spierspanning zal afnemen, waardoor de stofwisseling positief beïnvloed wordt. Dit heeft tot gevolg dat men sneller herstelt en weer optimaal kan presteren. Ook vochtophoping als gevolg van spierschade kan zo beter afgevoerd worden. Door een massage kan ook overtraining worden tegengegaan.

Een ander voordeel is dat bij vrijwel iedere vorm van massage, de psychische en

lichamelijke ontspanning bijdraagt tot een sneller herstel.

Spieren zijn uiteindelijk niet alleen nodig om goed te kunnen bewegen en sporten. Ze zijn eveneens bepalend voor de bloed- en lymfecirculatie alsook de lichaamstemperatuur. Als spieren dus niet goed functioneren, kan dit voor een groot probleem zorgen.

Samengevat: herstel bevorderend, blessure preventie en ontspannend

Als u interesse hebt en graag een afspraak wil, ga dan verder naar contactgegevens.